Bent u voorbereid op een juridisch conflict

05 maart 2023
Bent u voorbereid op een juridisch conflict

Wat een gedoe, hè? Nog amper bekomen van corona en dan nu personeelstekorten, hoge energieprijzen en een economische crisis... Ondernemen is natuurlijk keuzes maken en risico’s nemen. Maar met alle perikelen is ondernemen op dit moment voor veel zzp’ers en mkb’ers nóg uitdagender dan het al was. 

In deze tijden krijgen ondernemers ook vaker te maken met juridische conflicten. Conflicten met klanten of leveranciers die niet (kunnen) betalen, conflicten met personeel. Het is aan de orde van de dag. Maar juist hiermee hoeft u zich niet bezig te houden. Een rechtsbijstandverzekering biedt hiervoor namelijk uitkomst. Helaas heeft slechts 1 op de 5 ondernemers een rechtsbijstandverzekering. En dat terwijl een ondernemer er in dit soort situaties erg veel baat bij heeft.

Uitdagingen van ondernemen

Ondernemen is al uitdagend genoeg. Dus waarom zou u zich bij juridische problemen niet laten ontzorgen door de juridisch specialisten? Een zakelijke rechtsbijstandverzekering biedt juridische hulp bij tal van zaken waar u als ondernemer mee te maken kunt krijgen. 

Zakelijke rechtsbijstandverzekering

Enkele voorbeelden waarbij een zakelijke rechtsbijstandverzekering hulp kan bieden.
• Personeel: hulp bij conflicten met uw medewerkers. Denk aan ziekte, ontslag of problemen rondom het arbeidscontract.
• Bedrijfspand: hulp bij een conflict over uw bedrijfspand. Bijvoorbeeld over de (ver)huur of (ver)koop van het pand of over een wijziging van bestemming door de overheid.
• Letsel en verkeer: het verhalen van schade bij letsel bij u of uw medewerker(s) door een bedrijfs- of verkeersongeval.
• Klanten en leveranciers: incasso-service bij niet-betalende debiteuren of hulp wanneer een leverancier een wanprestatie levert.

Informeer bij uw adviseur

Bestaande, voorzienbare conflicten vallen niet onder de dekking van een rechtsbijstandverzekering. Van belang is dus dat u de verzekering tijdig afsluit. Laat u eens informeren door uw verzekeringsadviseur van zekerheuts. Deze kan u adviseren over welke zakelijke rechtsbijstandverzekering het best bij uw onderneming past.

Zakelijke documenten service

Juridische problemen kunnen voor een deel al voorkomen worden door afspraken met bijvoorbeeld leveranciers of personeel vooraf goed vast te leggen. Dat versterkt ook uw positie in het geval er toch een juridisch conflict ontstaat dat voor de rechter komt. Een zakelijke documentenservice biedt u tal van juridische documenten die u - tegen betaling – zelf op maat kunt maken voor uw onderneming.

Meer informatie?