Dit gebeurt vandaag met Private Lease (en nee, dat is geen grap)

01 april 2022
Dit gebeurt vandaag met Private Lease (en nee, dat is geen grap)

Daar waar de natuur de beste 1 april grap van het jaar maakt (sneeuw in april!) en de brandstofaccijns per vandaag verlaagd wordt, speelt er voor (toekomstig) autobezitters nog een nieuwtje vandaag met grote gevolgen. En nee, het is geen grap! Vanaf vandaag telt bij private lease het leasebedrag tot het eind van de looptijd voor 100% mee als een maximale hypotheek wordt berekend. En dat heeft grote gevolgen voor uw leenvermogen wanneer u een huis wilt kopen.

BKR-registratie Private lease

De aanpassing die vanaf vandaag geldt, houdt in dat het volledige leasebedrag geregistreerd wordt. Tot vandaag werd uitgegaan dat van het leasecontract 65 procent bestaat uit een financieringsdeel en 35 procent uit servicekosten. Private lease werd dus altijd al geregistreerd bij Bureau Krediet Registratie, de registratie heeft vanaf vandaag dus nog meer invloed op het mogelijke hypotheek die u afsluit. Twee procent van het bedrag dat u voor de volledige looptijd kwijt bent, wordt als maandbedrag beschouwd en wordt opgeteld bij uw maandlasten. Dit zorgt ervoor dat een hypotheekverstrekker u mogelijk een flink lagere hypotheek aanbiedt.

Kleine wijziging, grote impact

Op zich lijkt de wijziging klein, maar als u een nieuwe hypotheek wilt afsluiten kan private lease dus grote gevolgen hebben. Voor private lease contracten die voor 1 april 2022 afgesloten zijn, blijft overigens de 65% registratie gelden. Bij het afsluiten van een grote financiering heeft de BKR-registratie van uw private lease contract wel degelijk impact. Bedenk dus goed of u een financieringsbehoefte heeft voordat u een private lease contract afsluit. Gedegen financieel advies van uw adviseur van zekerheuts helpt u uw financiële positie in kaart brengen.

Hulp bij het afsluiten van een hypotheek

Bent u op zoek naar hulp bij het afsluiten van een hypotheek en benieuwd welke gevolgen uw private lease contract heeft voor de mogelijkheden? Uw hypotheekadviseur bij zekerheuts in Nuth, Landgraaf, Born, Brunssum, Volkel, Bocholtz of Amstenrade helpt u graag verder. Neem vandaag nog contact op voor een afspraak.

Meer informatie?