Hoe kies ik de beste zorgverzekering?

03 december 2023
Hoe kies ik de beste zorgverzekering?

De afgelopen tijd heeft u het nieuwe voorstel voor de zorgverzekering voor 2024 ontvangen van uw verzekeraar. Misschien heeft u zich al verdiept in de mogelijkheden of heeft u een afspraak gemaakt met uw adviseur van zekerheuts. Ongeacht of u zelf een keuze heeft gemaakt of zich laat adviseren is het belangrijk om te weten waar u op moet letten bij de keuze van een zorgverzekering. Via dit artikel willen wij u helpen om de beste keuze te maken voor een zorgverzekering die past bij uw wensen en eisen.

Prijs is niet het belangrijkste

Dit klinkt misschien vreemd, vooral omdat in de media de prijs van de basispakketten altijd breed uitgemeten worden, maar prijs is niet het allerbelangrijkste. Zeker in een tijd waarin we allemaal willen besparen is het belangrijk om dit advies ter harte te nemen. Natuurlijk moet de zorg voor u zoveel mogelijk betaalbaar blijven. Maar een passende zorgverzekering levert u op de lange termijn meer voordeel op dan een goedkope. Een zorgverzekering die rekening houdt met uw wensen en situatie, vermindert het risico op het maken van extra kosten. Dit kan namelijk behoorlijk in de papieren lopen. 

Wat verwacht ik van mijn zorgverzekering?

Een goede leidraad voor het kiezen van een nieuwe zorgverzekering zijn uw antwoorden op de volgende vragen:

  1. Welke zorg denk ik in het komende jaar nodig te hebben?
  2. Wil ik zelf kunnen bepalen naar welke zorgverlener ik ga?
  3. Verwacht ik vaker naar de tandarts te gaan dan de periodieke controle?
  4. Welke aanvullende verzekeringen denk ik nodig te hebben?
  5. Hoeveel eigen risico wil ik betalen?
  6. Hoeveel kan en wil ik per maand betalen voor mijn zorgverzekering?

Heeft u een duidelijk antwoord op deze vragen? Dan kunt u zich gaan verdiepen in het aanbod van de verschillende verzekeraars.

De keuze van aanvullende zorgverzekeringen is heel belangrijk

Juist in de keuze van aanvullende verzekeringen wordt het verschil gemaakt. Daarbij is het belangrijk om voor uzelf helder te hebben welke behoefte u heeft. Maakt u veel gebruik van fysiotherapie? Heeft u bij de tandarts vaak aanvullende behandelingen? Verwacht u in het nieuwe jaar extra kosten voor alternatieve geneeswijzen te moeten maken? Dit zijn allemaal zaken die bijdragen aan de keuze voor aanvullende verzekeringen. Door te kiezen voor de aanbieder die uw wensen het beste vertegenwoordigd en dit doet bij zorginstellingen die u zelf kunt kiezen (m.a.w. vrije zorgkeuze) past uw zorgverzekering beter bij uw behoefte. Dan is het verschil in basispakket (en de prijs) vaak te overbruggen.

Laat keuzestress uw keuze niet beïnvloeden

Zoveel aanbieders, zoveel voorwaarden. Wij kunnen het ons goed voorstellen dat u in het grote aanbod wel eens last zou kunnen krijgen van keuzestress. Het vergelijken van de voorwaarden kan een tijdrovende klus worden. Het aanbod van de ene zorgverzekeraar is de andere niet en wat betekenen al die voorwaarden nu precies? Het kan allemaal best verwarrend zijn en hulp is gelukkig niet ver. zekerheuts helpt u hier graag bij. Samen met een adviseur van zekerheuts bespreekt u uw wensen en behoefte. Uw adviseur gaat voor u op zoek naar de juiste aanbieder die de beste voorwaarden heeft en binnen uw budget past. Neem vandaag contact op met zekerheuts om de mogelijkheden te bespreken.

Meer informatie?