Hoe kies ik de juiste zorgverzekering?

30 november 2020
Hoe kies ik de juiste zorgverzekering?

U heeft nu zo’n twee weken geleden uw nieuwe voorstel voor de zorgverzekering voor 2021 ontvangen. Mogelijk heeft u al actie ondernomen en zich verdiept in uw aanbod. Of heeft u via uw adviseur van zekerheuts al een afspraak gemaakt om uw voorstel te bespreken. Maar of u nu zelf gaat kiezen voor een nieuwe zorgverzekering of u graag laat adviseren, via dit artikel willen wij u helpen om een juiste keuze te maken.

Prijs is niet het belangrijkste

OK, dit klinkt misschien vreemd, vooral omdat in de media de prijs van de basispakketten altijd breed uitgemeten worden, maar prijs is niet het allerbelangrijkste. Natuurlijk moet de zorg voor u zoveel mogelijk betaalbaar blijven. Maar een passende zorgverzekering levert u op de lange termijn meer voordeel op dan een goedkope. Een zorgverzekering die rekening houdt met uw wensen en situatie vermindert het risico op het maken van extra kosten.

Wat verwacht ik van mijn zorgverzekering?

Een goede leidraad voor het kiezen van een nieuwe zorgverzekering zijn uw antwoorden op de volgende vragen:

  1. Welke zorg denk ik in het komende jaar nodig te hebben?
  2. Wil ik zelf kunnen bepalen naar welke zorgverlener ik ga?
  3. Verwacht ik vaker naar de tandarts te gaan dan de periodieke controle?
  4. Welke aanvullende verzekeringen denk ik nodig te hebben?
  5. Hoeveel eigen risico wil ik betalen?

Wanneer u voor uzelf de antwoorden op deze vragen helder heeft kunt u zich gaan verdiepen in het aanbod.

De keuze van aanvullende zorgverzekeringen is een belangrijke

Juist in de keuze van aanvullende verzekeringen wordt het verschil gemaakt. Daarbij is het belangrijk om voor uzelf helder te hebben welke behoefte u heeft. Maakt u veel gebruik van fysiotherapie? Heeft u bij de tandarts vaak aanvullende behandelingen? Verwacht u in het nieuwe jaar extra kosten voor alternatieve geneeswijzen te moeten maken? Dit zijn allemaal zaken die bijdragen aan de keuze voor aanvullende verzekeringen. Door te kiezen voor de aanbieder die uw wensen het beste vertegenwoordigd en dit doet bij zorginstellingen die u zelf kunt kiezen (m.a.w. vrije zorgkeuze) past uw zorgverzekering beter bij uw behoefte. Dan is het verschil is basispakket (en de prijs) vaak te overbruggen.

Laat keuzestress uw keuze niet beïnvloeden

Zoveel aanbieders, zoveel voorwaarden. Wij kunnen het ons goed voorstellen dat u in het grote aanbod wel eens last zou kunnen krijgen van keuzestress. Het vergelijken van de voorwaarden kan een tijdrovende klus worden. Het aanbod van de ene zorgverzekeraar is de andere niet en wat betekenen al die voorwaarden nu precies? Uit wanhoop wordt vaak dan maar een keuze gemaakt. Maar of u dan het best passende aanbod heeft gevonden? zekerheuts helpt u hier graag bij. Samen met een adviseur van zekerheuts bespreekt u uw wensen en behoefte. Uw adviseur gaat voor u op zoek naar de juiste aanbieder die hierbij het beste past. Neem vandaag contact op met zekerheuts om de mogelijkheden te bespreken.

Meer informatie?