Hypotheek oversluiten kan verstandig zijn...

10 februari 2022
Hypotheek oversluiten kan verstandig zijn...

De hypotheekrentes zijn de laatste tijd steeds verder aan het stijgen. Dit betekent dat het nu hét moment is om actie te ondernemen als u wilt profiteren van de lagere rentepercentages. Dit betekent niet dat u moet gaan verhuizen of verbouwen wanneer u dit niet wilt, maar het is wel het moment om uw huidige hypotheek over te sluiten. Het oversluiten van uw hypotheek kan ervoor zorgen dat de vaste lasten lager worden, zelfs wanneer er een boeteclausule is. Wilt u ook weten hoeveel u kunt besparen door uw hypotheek over te sluiten? Maak dan nu een afspraak met een hypotheekadviseur van zekerheuts.

Waarom kiezen voor oversluiten?

De lage hypotheekrente op dit moment zorgt voor een vrij unieke situatie. Een groot deel van de hypotheken die in het verleden zijn afgesloten tegen een vast, hoger rentepercentage zouden nu in theorie “voordeliger” af te sluiten zijn. Hierdoor kan het zomaar zo zijn dat u nu voor hetzelfde hypotheekbedrag lagere hypotheeklasten kwijt bent.

Niet zomaar overstappen

Natuurlijk kunt u niet zomaar van uw oude hypotheekafspraken afstappen. Het afkopen van een hypotheek moet wel mogelijk zijn volgens de voorwaarden en daarnaast komt hier vaak een boete bij kijken. Doordat de hypotheekrente nu op een laag niveau staat, kan het inclusief boete toch heel interessant voor u zijn om de mogelijkheden te onderzoeken.

Is oversluiten van mijn hypotheek verstandig?

Of dit voor uw situatie een verstandige keuze is, is volledig afhankelijk van uw bestaande hypotheek, de looptijd, het soort hypotheek waar u voor gekozen heeft en de boeteclausule voor het afkopen. Met zoveel variabelen is hier niet direct een standaard antwoord paraat. De ervaring van de hypotheekadviseurs van zekerheuts in Nuth, Landgraaf, Born, Brunssum, Volkel, Bocholtz, Amstenrade, Belfeld, Roermond, Maastricht of Heerlen leert wel dat het mogelijk al de moeite waard kan zijn als uw hypotheek langer dan twee jaar geleden is afgesloten. De moeite van het onderzoeken waard toch?

Advies over het oversluiten van uw hypotheek inwinnen?

Bent u benieuwd of het oversluiten van uw hypotheek voor u kan leiden tot lagere maandlasten? Wilt u een expert inschakelen om voor u de beste oplossing te onderzoeken? Neem dan vandaag nog contact op met een hypotheekadviseur van zekerheuts.

Meer informatie?