Meer diefstal van pleziervaartuigen

21 mei 2021
Meer diefstal van pleziervaartuigen

Vorig jaar nam de verkoop van pleziervaartuigen explosief toe. Gedreven door de corona-situatie verkozen meer Nederlanders dan ooit “het ruime sop” en hebben een boot gekocht. De vraag naar vaartuigen is nog steeds onverminderd hoog. Ook komende zomer willen vele landgenoten op het water doorbrengen en het wordt steeds moeilijker om aan die vraag te voldoen. En dat is koren op de molen van criminelen.

Grote toename bootdiefstallen

Afgelopen jaar werden in Noord-Holland alleen al 457 boten gestolen, op de voet gevolgd door Zuid-Holland en Friesland. Niet alleen de boten zijn populair, ook de buitenboordmotoren worden, vaak op ruwe wijze, ontvreemd. En weg is het “plezier” wat u van uw nieuwe aankoop had willen hebben. Slimme vaartuigkopers hebben zich verzekerd met een pleziervaartuigverzekering met een diefstaldekking, maar vaak is deze diefstaldekking afhankelijk van het voldoen aan een aantal preventiemaatregelen. zekerheuts zet voor u de belangrijkste tips op een rij.

6 preventietips om de kans op bootdiefstal te verkleinen

Veel van deze tips zullen u als vanzelfsprekend in de oren doen klinken. Toch is het goed deze even goed door te nemen en te zorgen voor voldoende beveiliging van uw (nieuwe) vaartuig.

  1. Leg de boot altijd vast aan een kabel of ketting met goedgekeurd slot
  2. Beveilig de kajuitingang met goed hang- en sluitwerk en denk ook aan een alarmsysteem of vaartuigvolgsysteem als aanvullende, elektronische beveiliging
  3. Zorg voor een vaste stalling in een beveiligde botenstalling of afgesloten terrein in de winter
  4. Vermeld op een goed zichtbare plaats van uw boot en motoren uw postcode en huisnummer, dit schrikt diefstal af
  5. Staat uw boot op een trailer? Bevestig deze dan met een passend en goedgekeurd slot als een wielklem of koppelingsslot
  6. Haal uw motor van de boot bij opslag of beveilig deze extra door een goedgekeurd buitenboordmotorslot aan te brengen

Een bootverzekering afsluiten?

Heeft u ook een boot gekocht? Of denkt u hier mogelijk over na? Zorg er dan altijd voor om een pleziervaartuigenverzekering af te sluiten, zeker met een diefstaldekking erbij. Uw adviseur van zekerheuts helpt u graag zeker het water op te gaan en de verzekering te vinden die bij uw situatie past. Neem vandaag nog contact op met zekerheuts.

Meer informatie?