Op vakantie? Check uw reisverzekering

08 juni 2021
Op vakantie? Check uw reisverzekering

Het was de afgelopen weken wederom hot topic: mogen we op vakantie naar het buitenland en hoe gaat dat dan in zijn werk? Vanaf afgelopen week was het dan zover; voor een aantal Europese bestemmingen werden de grenzen geopend. Als de bestrijding van het coronavirus ook dit jaar soepel blijft verlopen, wordt de lijst met landen waar deze zomer vakantie gevierd kan worden langzaamaan uitgebreid. Goed nieuws voor diegene die graag naar het buitenland op vakantie wil. Maar hoe zit het dan met de reisverzekering? In dit artikel zetten we een aantal tips en handige links voor u op een rijtje.

Van code oranje naar code geel

Tijdens het hoogtepunt van de coronacrisis in Europa werd reizen naar het buitenland afgeraden. Het reisadvies werd met code oranje aangeduid; oftewel alleen reizen als het strikt noodzakelijk is. Dit maakte vakantiereizen onmogelijk en zakenreizen werden sterk afgeraden. De landen waarvoor nu op de website https://www.nederlandwereldwijd.nl/ een code geel afgegeven wordt kunt u met voorzichtigheid weer bezoeken voor vakantie of een zakenreis.

Een nieuwe reisverzekering afsluiten in coronatijd

Veel verzekeraars hebben een clausule in hun reisverzekeringspolis opgenomen dat een virusuitbraak geen verzekerde gebeurtenis is. Dit was al voor de uitbraak van het coronavirus zo en daar is geen verandering in gekomen. Sterker nog, er worden bij nieuw af te sluiten reisverzekeringen vaak nog extra bepalingen toegevoegd die claims over het uitbreken of oplaaien van het coronavirus in uw vakantiebestemming niet dekken. Wanneer u een nieuwe reisverzekering afsluit, laat u dan goed adviseren over wat er wel en vooral wat er niet verzekerd is onder uw nieuwe reisverzekering.

Welke impact heeft het coronavirus op mijn doorlopende reisverzekering?

Niet alleen de nieuw af te sluiten reisverzekeringen worden aangepast in verband met het coronavirus, ook voor doorlopende verzekeringen wijzigt het een en ander. Deze aanpassingen verschillen per aanbieder waardoor het moeilijk is om een definitieve opsomming te geven. Veel van de wijzigingen hebben te maken met de ziektekosten wanneer u ziek wordt op uw vakantieadres. In de onderstaande lijst vindt u van de grootste aanbieders van reisverzekeringen de meest actuele informatie:

Aegon 

Allianz Global Assistance 

Anker Insurance 

a.s.r.

Avero Achmea 

Centraal Beheer

De Goudse 

Europeesche 

ING 

Interpolis 

Nationale Nederlanden 

Reaal 

Univé 

Wilt u weten welke impact het coronavirus op uw reeds afgesloten doorlopende reisverzekering heeft en waar u op moet letten als u op vakantie gaat deze zomer? Uw adviseur van zekerheuts vertelt u graag meer.

Hoe zit het met zakenreizen?

Voor zakenreizen wordt door de overheid ook aangegeven dat zij, indien niet noodzakelijk, zoveel mogelijk vermeden moeten worden. Wanneer u op zakenreis gaat, raden wij u aan om goed de voorwaarden van uw zakelijke reisverzekering door te nemen. Deze voorwaarden zijn vaak afwijkend van die van particuliere reisverzekeringen en de aanpassingen kunnen ook verschillen. Wanneer het voor u onduidelijk is welke voorwaarden gelden voor uw zakelijke reisverzekering, dan staat uw zakelijk adviseur van zekerheuts voor u klaar om u te adviseren.

3 handige tips als u deze zomer op vakantie gaat

  1. Als u op vakantie gaat deze zomer, ga dan naar een land die volgens de website https://www.nederlandwereldwijd.nl/ van de overheid aangemerkt wordt als een land waar dat kan. Deze landen hebben maatregelen getroffen die mogelijk een beperkte invloed op het dagelijks leven hebben en worden aangeduid met een code geel. In landen met een code oranje is het dagelijks leven door het coronavirus ontwricht en er geldt mogelijk een inreisverbod. Niet noodzakelijke reizen naar deze landen worden nog steeds afgeraden. Het reisadvies per land wordt op https://www.nederlandwereldwijd.nl/ actueel bijgehouden.
  2. Laat u goed informeren over de regels en situatie op uw vakantieadres. Weet waar u terechtkunt als er iets gebeurt (reisorganisatie, dokter, etc) en hou de informatie van Buitenlandse Zaken én de lokale overheid goed in de gaten. Houd u goed aan de regels in uw vakantieland, het is vakantie maar niet zoals u gewend bent. In sommige situaties verschillen de maatregelen op uw vakantieadres van de maatregelen die u hier in Nederland “gewend” bent.
  3. Controleer voor vertrek uw reisverzekering. Niet alleen voor de polisvoorwaarden en eventuele aanpassingen hierop, maar ook om te weten wat u moet doen op het moment dat u hier aanspraak op wilt maken wanneer u op vakantie bent. Uiteraard staat uw adviseur van zekerheuts u bij wanneer u op reis hulp nodig heeft.

Hulp nodig met uw reisverzekering?

Heeft u hulp nodig met het afsluiten van een reisverzekering of wilt u weten welke impact het coronavirus op uw bestaande reisverzekering heeft? Neem dan contact op met zekerheuts. Uw adviseur van zekerheuts helpt u graag zonder zorgen op reis.

Meer informatie?