Op wintersport? Check de reisverzekering

28 januari 2020
Op wintersport? Check de reisverzekering

Het wintersportseizoen is weer in volle gang en vele Nederlanders trekken naar de pistes in de Alpen voor een weekje winterpret. Mogelijk gaat u zelf binnenkort ook een weekje op de lange latten? Check dan nog even uw reisverzekering op wintersportdekking. Zoals het cliché gaat; een ongeluk zit in een klein hoekje. Op wintersport kan zo’n ongelukje toch grote kosten met zich meebrengen en dan is het fijn dat u op uw verzekering kunt terugvallen.

Waarom een wintersportdekking afsluiten?

U gaat op wintersportvakantie. Prima, denkt u dat kan ik terugvallen op mijn reisverzekering als er iets met mijn bagage gebeurt en bij een ongelukje heb ik mijn zorgverzekering. In theorie is dat inderdaad waar. De sporten die velen uitoefenen op wintersport, namelijk skiën of snowboarden zijn niet zonder risico. Het kan dus zijn dat uw verzekeraar deze risico’s uitsluit of hier een aparte, aanvullende dekking voor aanbiedt. Dit noemt men veelal een wintersportdekking.

Wat als ik op de piste gewond raak?

Dat ongeluk in een klein hoekje kan dus ook op de piste plaatsvinden. Als u dan met een banaan of helikopter naar het dal vervoerd moet worden, krijgt u te maken met flink wat bijkomende kostenposten die niet standaard gedekt zijn. Deze onvoorziene kosten worden onder een wintersportdekking vaak wel vergoed. Daarnaast kan een wintersportdekking ook een vergoeding bieden bij diefstal of beschadiging van uw ski’s of snowboard. Let goed op, want dit kan per verzekeraar verschillen.

Verschillen in dekking op wintersportverzekering

Bijna iedere verzekeraar biedt een aparte wintersportdekking aan als aanvulling op een reisverzekering. De dekkingen verschillen echter wel per verzekeraar. De een vraagt u een speciale ski & snowboard module mee te verzekeren, terwijl de ander dit standaard meeneemt. Het off-piste skiën en snowboarden, hoe leuk ook, wordt bij bijna geen enkele verzekeraar gedekt. Laat uw reisverzekering daarom toch eens goed nalopen op welke dekking u voor wintersport afgesloten heeft. Een adviseur van zekerheuts in Nuth, Landgraaf, Born, Brunssum, Volkel, Bocholtz, Amstenrade, Belfeld, Roermond, Maastricht of Heerlen helpt u graag. Neem contact op voor meer informatie.

Meer informatie?