Uitstekende samenwerking, uitstekend klantadvies

31 maart 2022
Uitstekende samenwerking, uitstekend klantadvies

De organisatie van zekerheuts groeide de afgelopen tijd enorm. Dan is het een uitdaging om iedereen zo goed mogelijk samen te laten werken. Zeker in tijden van corona en het vele thuiswerken. Juist daarom vond zekerheuts het belangrijk om alle medewerkers samen te brengen tijdens een personeelsdag.

Personeelsdag brengt nieuwe inzichten

Vestigingen in Nuth, Landgraaf, Born, Brunssum en Volkel. De afgelopen tijd groeide zekerheuts fors. Roy Maassen, operationeel manager legt uit: “Juist daarom vonden we het belangrijk om met alle collega’s bij elkaar te komen. Sommigen hadden elkaar nog nooit gezien. We spreken elkaar wel telefonisch of via Skype of MS Teams, maar dat is toch echt anders.”

Nog nooit samengewerkt

Maar liefst vijftig personeelsleden komen op de bewuste dag bij elkaar op Golf Resort Brunssummerheide. Na de lunch presenteert een van de directeuren, Patrick Heuts, de plannen voor de komende jaren en blikt hij terug op de afgelopen tijd. Vervolgens worden de medewerkers van de kantoren gemixt en ingedeeld bij één van de drie activiteiten. Roy: “Zo zaten mensen die nog nooit hadden samengewerkt ineens samen in een team.” De activiteiten? Een tandemtocht met opdrachten onderweg, een golfcompetitie in spelvorm en handboogschieten. Omdat teams rouleren doet iedereen aan elk onderdeel mee.

Winnende team

Een van de deelnemers is Vera Braam, schadebehandelaar op het kantoor in Nuth. “In juni 2020 heeft zekerheuts het bedrijf waar ik werkte overgenomen. Ik werk dus nog maar kort bij dit bedrijf en had veel collega’s nog nooit gezien. Daarom vond ik het belangrijk en vooral ook heel leuk om aanwezig te zijn.” Vera heeft het enorm naar haar zin gehad op de personeelsdag. “Al komt dat misschien ook doordat ik in het winnende team zat”, lacht ze.

Een grote familie

Ook Sven Vankan is pas sinds kort in dienst, hij werkt als hypotheekadviseur en pendelt tussen de kantoren in Nuth, Born en Brunssum. “Ik was meteen heel nieuwsgierig en enthousiast toen ik over deze dag hoorde. Voordat ik bij zekerheuts kwam werkte ik bij een hele grote landelijke financiële instelling. Daar hadden we personeelsdagen waar duizend medewerkers kwamen. Dat voelde toch vooral onpersoonlijk. Bij deze dag had ik een heel ander beeld en dat klopte, het voelde eerder als een grote familie.” Volgens Sven heeft hij op een ander niveau connecties gemaakt met zijn collega’s. “Ik heb nog meer gelachen dan ik al doe op een werkdag.”

Klanten kwaliteit leveren

Niet iedere medewerker zal het hebben doorgehad, maar de activiteiten waren zorgvuldig uitgezocht. “Er zat stiekem een doel achter de opdrachten”, vertelt Roy. “Bijvoorbeeld het boogschieten. Patrick vertelde in zijn presentatie al dat we niet met hagel moeten schieten op een brede groep klanten. We willen de juiste klanten van de juiste informatie voorzien. Oftewel: we benaderen onze klanten heel gericht.” Doordat het bedrijf sterk is gegroeid, is samenwerking belangrijker dan ooit. Roy: “Tijdens onze tandemtocht moesten we bijvoorbeeld de naam ‘zekerheuts’ uitbeelden met onze lichamen. Dat lijkt simpel, maar die opdracht lukt alleen door goede samenwerking. Zo is het in ons dagelijks werk ook. De klant kwaliteit leveren staat of valt bij goede samenwerking tussen de afdelingen.” Volgens Roy zijn de mensen bij zekerheuts het belangrijkste kapitaal dat het bedrijf heeft. “Juist omdat onze medewerkers uit de regio komen, kiezen mensen voor ons kantoor.”

Drempel lager

Volgens Sven heeft de personeelsdag in elk geval nut gehad. “De drempel om die ene collega die je nog niet persoonlijk kende toch te bellen is nu een stuk lager.” Ook Vera beaamt dat: “In het begin was het misschien even onwennig om zo’n opdracht doen. Maar dat was snel over, omdat we zo gelachen hebben.” Roy: “Het doel van deze dag was verbinding. Geen eilandjes, maar één team. Dat is gelukt.” Vera: “We hebben de afgelopen tijd keihard gewerkt, bijvoorbeeld omdat veel mensen met waterschade in deze omgeving te helpen. Dit was welkome ontspanning.” Kortom, de accu is weer volledig opgeladen om alle klanten van goed advies te voorzien.

Meer informatie?