Zorgpremies 2021 stijgen licht

12 november 2020
Zorgpremies 2021 stijgen licht

Bij de bekendmaking van het nieuwe basispakket voor de zorgverzekering in 2021 tijdens Prinsjesdag werd het al gemeld; de zorgpremies voor 2021 zullen gaan stijgen. De verwachting was dat het basispakket met zo’n 5 euro per maand zou toenemen. Inmiddels hebben alle grote zorgverzekeraars hun premies voor 2021 bekend gemaakt en heeft u als het goed is ook uw persoonlijke voorstel ontvangen.

Premies voor basispakket zorgverzekering 2021

Het bekendmaken van de nieuwe zorgpremies zorgt ervoor dat het lijkt of een zorgverzekering afsluiten alleen om prijs draait. Uiteraard is een passend bedrag een belangrijke factor in het kiezen van een zorgverzekering voor 2021. Maar het is niet de enige factor die meespeelt. Kiezen voor een zorgverzekering die aansluit op uw wensen en behoefte is minstens zo belangrijk. Zo vermindert u het risico op het moeten maken van extra kosten. Een adviseur van zekerheuts adviseert u hoe u deze risico’s kunt beperken binnen uw mogelijkheden.

Aanvullende zorg verzekeren

De bedragen die u in de media voorbij ziet komen zijn de bedragen voor het basispakket. Deze wordt door alle zorgverzekeraars op een bepaald bedrag gezet. Vanuit deze basis wordt gerekend wat voor u de zorgpremie voor 2021 gaat zijn. Naast het verplichte basispakket kunt u zich bijvoorbeeld aanvullend verzekeren voor tandartskosten, fysiotherapiebehandelingen en bepaalde alternatieve geneeswijzen. Deze aanvullende verzekeringen sluit u af gebaseerd op uw behoefte. De zorgverzekeraars bieden u verschillende opties met ieder hun eigen voorwaarden en daar ontstaat vaak de “keuzestress”.

Zorgverzekeringen vergelijken

In het vergelijken van de voorwaarden komen vaak grote verschillen naar voren. De ene zorgverzekeraar vergoed een x-aantal fysiobehandelingen, de andere kiest voor aantal y. Om goed te komen tot een pakket verzekeringen die passen bij uw wensen is het vergelijken van groot belang. Uw adviseur van zekerheuts gaat met uw wensen en behoefte aan de slag om de meest passende oplossing te vinden. Hierbij nemen zij uw wensen en mogelijkheden mee in de afweging welke zorgaanbieder u het beste voorstel kan doen.

Goed zorgadvies loont

Uiteraard kunt u zelf aan de slag om te zoeken naar een nieuwe zorgverzekering. zekerheuts helpt u graag om in de wirwar van aanbieders en voorwaarden de best passende zorgverzekering te vinden. U bent verzekerd van een gedegen advies en hoeft niet zelf aan de slag. Heeft u interesse in advies over uw zorgverzekering voor 2021? Neem dan vandaag nog contact op met een adviseur van zekerheuts.

Meer informatie?