Een familiebedrijf

In 1957 maakte jurist mr. J.W.G. Petit de overstap naar de verzekeringswereld en startte in Nuth een assurantiekantoor. Een opmerkelijke keuze; het verkopen van verzekeringen was in die tijd vaak een nevenverdienste van de postbode of de melkboer. Van 1958 tot 1964 hield Fons Heuts het kantoor open tijdens vakanties om in 1964 in vaste dienst te treden en door te groeien tot directeur. Het kantoor floreerde en in 1980 verkocht mr. Petit zijn bedrijf aan Delta Lloyd. Voor Fons Heuts een gouden kans om zijn eigen onderneming te starten: Makelaars- en assurantiekantoor Fons Heuts B.V. Zijn eerste overname: de terugkoop van kantoor Petit van Delta Lloyd. Het begin van meerdere overnames. Zoon Ron Heuts is sinds 1985 werkzaam bij Heuts Assurantiën. Tweede zoon Patrick Heuts maakt sinds 1992 deel uit van dit familiebedrijf. Ook zus Jolanda Heuts en Patrick’s echtgenote Nicole Heuts-Habets werken er met veel passie.

Oprichter Fons Heuts, samen met Ron en Patrick in 2008

Sinds 2018 heeft het assurantiebedrijf de hoofdvestiging in Nuth en een nevenvestiging in Landgraaf. Heuts Assurantiën telt veertig medewerkers en is daarmee een van de grotere assurantiebedrijven van Limburg.

De 'hoofdvestiging' in Nuth

De vestiging in Landgraaf

Verdere groei

In september 2019 werd RDL Adviesgroep in Born overgenomen door Heuts Assurantiën en toegevoegd als 3e vestiging incl. de RegioBank die onderdeel was van de dienstverlening van RDL Adviesgroep. De huisvesting in Born en de personele bezetting van het kantoor bleven ongewijzigd.

In 2020 is ook de handtekening gezet onder de overname van de verzekerings- en hypotheekportfolio van OPS Advies in Brunssum. Ook de bijbehorende Regiobank is daarbij overgenomen en blijft het pand en de personele bezetting gelijk. Vanaf begin 2021 is de zekerheuts-familie uitgebreid met een vijfde kantoor in het mooie Volkel. Het kantoor van Den Dekker Assurantiën gaat voortaan verder onder de naam van zekerheuts. In 2022 werden de filialen van Kisters Adviesgroep in Bocholtz en Amstenrade toegevoegd aan de zekerheuts-familie. Ook werd het kantoor van Conhof in Roermond overgenomen. Begin 2023 werden hier de kantoren van Evers en Maas in Roermond in Belfeld aan toegevoegd. 

Met deze recente groei is Heuts Assurantiën in een nieuwe fase beland als een van de leidende assurantiebedrijven in Limburg met bijna 80 medewerkers en 10 vestigingen. Tijd voor een modernisering van de bedrijfsnaam aangezien Heuts Assurantiën de lading niet meer dekt. De nieuwe naam is zekerheuts, wat staat voor zekerheid en het gegeven dat 'het goed geregeld is'. Niet alleen op het gebied van verzekeringen, maar ook voor alle overige financiële aspecten zoals hypotheken, pensioenen en overige bancaire zaken. Naast de naamsverandering hoort hier ook een nieuw logo bij, met bijbehorende nieuwe huisstijl, website en pagina's op Facebook en LinkedIn.

 

Nieuw logo zekerheuts

Op deze manier is zekerheuts klaar voor de toekomst om op hedendaagse wijze te communiceren met alle bestaande en toekomstige klanten. Want het gaat om optimale serviceverlening en advies op maat, wat al meer dan 30 jaar hét belangrijkste is voor de directie en de medewerkers om te kunnen bieden aan alle klanten!