Werkmaterieelverzekering

Dat u verplicht uw bedrijfsauto verzekeren moet weet u vast als geen ander. In Nederland is het verplicht om elk motorrijtuig WA (Wettelijke Aansprakelijkheid) te verzekeren. Maar wanneer uw onderneming werkt met zwaar materieel als vorkheftrucks, graafmachines en tractoren, dan is het ook zaak deze te verzekeren voor wettelijke aansprakelijkheid. Volgens de Wet aansprakelijkheidsverzekering motorrijtuigen (WAM) moet de eigenaar al zijn motorrijtuigen verzekeren voor aansprakelijkheid. De WAM maakt geen verschil tussen de openbare weg of een privéterrein.

Wat is een werkmaterieelverzekering?

Een werkmaterieelverzekering is een verzekering waarbij de wettelijke aansprakelijkheid van bijvoorbeeld de vorkheftruck, graafmachine en tractor wordt verzekerd. Deze voertuigen worden gezien als motorrijtuig en daarom dient u als ondernemer hiervoor minimaal een wettelijk verplichte WA verzekering af te sluiten. Met een werkmaterieelverzekering verzekert u met andere woorden uw zelfrijdend (gemotoriseerd) werkmaterieel. U bent verzekerd tegen schade die u met het werkmaterieel aan anderen toebrengt. Daarnaast kunt u uw WA verzekering uitbreiden met aanvullende dekkingen om ook schade aan het werkmaterieel zelf te verzekeren.

Waarom een werkmaterieelverzekering afsluiten?

Allereerst doet u dit omdat het een wettelijke verplichting is. Maar het is verstandig om goed na te denken over aanvullende verzekeringen die ook de schade aan het werkmaterieel zelf vergoeden. Omdat deze machines een hoge aanschafwaarde kan eventuele schade ontzettend in de papieren lopen. Een zakelijk adviseur van zekerheuts helpt u graag bekijken welke werkmaterieelverzekering het beste past bij uw werkzaamheden en de omvang van uw operatie.

Meer weten over: Werkmaterieelverzekering?

Een werkmaterieelverzekering afsluiten

Bij het afsluiten van een werkmaterieelverzekering is het erg belangrijk om goed te kijken naar de behoefte van u als ondernemer. De schaal waarop u met uw werkmaterieel werkt, welke werkzaamheden u uitvoert en waar u dit doet hebben allemaal invloed op het kiezen van de juiste aanbieder. Uw zakelijk adviseur van zekerheuts helpt u de mogelijkheden op een rij zetten en de keuze maken voor een werkmaterieelverzekering die bij uw bedrijfsvoering past. Heeft u interesse in een werkmaterieelverzekering? Neem dan vandaag nog contact op met zekerheuts.

De voordelen van een werkmaterieelverzekering

Veelgestelde vragen Werkmaterieelverzekering

Is het verplicht om een werkmaterieelverzekering af te sluiten?

Ja, het is verplicht om minimaal een WA verzekering af te sluiten. Zwaar materieel zoals vorkheftrucks, graafmachines en tractoren moeten volgens de Wet Aansprakelijkheidsverzekering Motorrijtuigen ...

Voor welke voertuigen geldt een werkmaterieelverzekering?

Deze wet geldt voor onder andere vorkheftrucks, graafmachines, shovels en tractoren. Dit zijn voertuigen die worden gezien als motorrijtuig.

Wordt ook de schade aan mijn eigen werkmaterieel vergoed bij een ongeval?

Dit is afhankelijk van de verzekering die u heeft afgesloten. Het is erg belangrijk om te kijken naar de behoefte van u als ondernemer bij ...