Kostbaarhedenverzekering

Kostbaarhedenverzekering

Wanneer u een inboedelverzekering afgesloten heeft, worden hieronder de meeste van uw bezittingen en spullen verzekerd in huis. Maar niet alle kostbaarheden worden door inboedelverzekeringen gedekt. Wanneer u bijvoorbeeld in het bezit bent van een collectie schilderijen, antiek, kunstobjecten of andere waardevolle verzamelingen. Of horloges en een uitgebreide collectie sieraden. Dan kunt u hiervoor beter ook kostbaarhedenverzekering naast uw inboedelverzekering voor afsluiten. zekerheuts vertelt u graag meer over een kostbaarhedenverzekering.

Wat is een kostbaarhedenverzekering?

Een inboedelverzekering biedt dekking voor schade aan of verlies van spullen en bezittingen in je huis. Een kostbaarhedenverzekering verzekert uw kostbare en zeer waardevolle bezittingen in én buiten uw huis. De waarde van deze bezittingen wordt vastgesteld aan een taxatierapport of een recente aankoopbon en de verzekering zorgt voor dekking bij schade door derden of diefstal. 

De dekking verschilt vaak sterk per verzekeraar, dus het controleren van de voorwaarden is erg belangrijk.
 

Ook elektronische kostbaarheden

Veel verzekeraars scharen naast kunst- en antiekobjecten, sieraden en verzamelingen ook bepaalde elektronische apparatuur onder hun kostbaarhedenverzekering. Dan wordt het in- en buitenshuis verzekerd zijn natuurlijk heel interessant. Want een laptop voor werk of school en foto en filmapparatuur voor uw fotografiehobby gebruikt u niet alleen thuis. Deze waardevolle en kostbare apparatuur kunt u onder een kostbaarhedenverzekering verzekeren tegen schade of diefstal.

Meer weten over: Kostbaarhedenverzekering?

Samenloop verzekeringen

Omdat uw kostbaarheden voor een deel gedekt worden door de gewone inboedelverzekering (bijvoorbeeld in geval van brand), kan het zijn dat er bij schade sprake is van samenloop verzekeringen. Dit betekent dat de schade door meerdere verzekeringen gedekt is, in dit geval door uw inboedelverzekering en uw kostbaarhedenverzekering. Verzekeraars hebben voor dit soort situaties afgesproken dat de specifieke verzekering altijd voor de algemene gaat. De schade aan uw kostbaarheden wordt dus in eerste instantie door de kostbaarhedenverzekering vergoed.

Stellenclausule

Bij een kostbaarhedenverzekering wordt vaak een stellenclausule aangeboden. Deze is van toepassing op lijfsieraden en antieke voorwerpen. Dit houdt in dat in geval van schade ook waardevermindering wordt vergoed. Bijvoorbeeld wanneer van een paar sieraden (oorbellen) één object verloren gaat en het tweede object hierdoor minder waard wordt. Omdat de set een bepaalde waarde vertegenwoordigt die vermindert bij slechts een van de twee delen wordt naast het verlies van het ene object ook de waardevermindering van het overgebleven object vergoed. Dit gebeurt niet bij een standaard inboedelverzekering.

Meer weten over een kostbaarhedenverzekering?

Wilt u meer weten over een kostbaarhedenverzekering en wat dit voor uw situatie betekent? De adviseurs van zekerheuts helpen u graag in kaart brengen wat de premie voor uw kostbaarheden inhoudt en adviseren u graag over de juiste verzekering en verzekeraar.

De voordelen van een kostbaarhedenverzekering

Veelgestelde vragen Kostbaarhedenverzekering

Ik heb een duur schilderij gekocht. Valt deze ook onder mijn inboedelverzekering?

Nee. Een duur schilderij, antiek of sieraden vallen niet onder de inboedelverzekering. Hiervoor kunt u de kostbaarhedenverzekering afsluiten. Hier vallen ook speciale objecten en verzamelingen ...

Ik ben een van mijn antieke oorbellen verloren, valt dit onder de kostbaarhedenverzekering?

Nee, dit wordt niet standaard vergoed bij een kostbaarhedenverzekering. Hierbij is het belangrijk om ook een stellenclausule te nemen. Bij een stellenclausule wordt de schade ...

Ik heb al een inboedelverzekering, heb ik dan ook nog een kostbaarhedenverzekering nodig?

Dat is afhankelijk van de bezittingen die u heeft. Heeft u een vrij standaard inboedel zonder dure kunstobjecten of verzamelingen, dan is een inboedelverzekering voldoende. ...

Kan ik een kostbaarhedenverzekering afsluiten voor mijn elektronische apparatuur?

Ja, dat kan. Wanneer u een kostbaarhedenverzekering afsluit dan zijn uw apparaten, zoals een laptop of fotocamera, ook verzekerd tegen schade en diefstal buitenshuis.