Een willekeurige werkdag van René Wauben en Ester Mares

16 februari 2023
Een willekeurige werkdag van René Wauben en Ester Mares

Esther Mares en René Wauben werken beide op de afdeling Relatiebeheer Zakelijk. In dit artikel vertellen ze wat meer over hun werkzaamheden en geven ze een inkijkje in een willekeurige werkdag.

René Wauben werkt sinds 1 juli 2021 bij zekerheuts. “Op de afdeling Relatiebeheer Zakelijk ben ik verantwoordelijk voor het beheer van verzuim- en WIA-verzekeringen. Daarnaast adviseer ik zowel zelfstandig ondernemers als dga’s over arbeidsongeschiktheidsverzekeringen."

Grote diversiteit

Een zeer gevarieerde job dus. René: “Klopt, mijn dagelijkse werkzaamheden zijn zeer divers. Rode draad is het vele klantcontact met onze zakelijke klanten. Telefonisch of per mail, maar zeer zeker ook persoonlijk. De klantvragen zijn zeer divers. Van het doorgeven van een wijziging binnen het bedrijf tot het informeren naar een claim. Maar bijvoorbeeld ook over de dekking op een polis.”

Persoonlijk advies

“Naast alles wat ik net heb genoemd, adviseer ik ondernemers over hun arbeidsongeschiktheidsverzekering, oftewel AOV. Een AOV is een complex financieel product en dat vraagt dus om veel informatie om de klant een goed advies te kunnen geven. In een persoonlijk adviesgesprek nemen we met de klant de mogelijkheden door die er zijn om dit risico optimaal te verzekeren.”

Sportschool

Heeft René naast zijn drukke baan nog wel tijd voor een privéleven? “Gelukkig wel. Ik mag na werktijd graag even lekker gaan fitnessen in de sportschool en wandel veel. Op zondag stap ik het liefst op de mountainbike om te genieten van het mooie Limburgse heuvellandschap.”

Vestiging Nuth

“Een willekeurige werkdag begint voor mij rond een uur of 8”, vertelt Esther Mares, sinds juni 2015 werkzaam als Relatiebeheerder Zakelijk bij zekerheuts. “Ik werk vanuit onze vestiging in Nuth, daar is de zakelijke vestiging van zekerheuts gevestigd. Uiteraard begin ik met iets te drinken, meestal een kop thee. En ik zet de radio aan terwijl ondertussen mijn computer opstart.”

Agenda checken

En dan begint de werkdag écht voor Esther. “Eerst check ik mijn agenda en die van mijn account manager. Ik kijk elke dag welke zaken die dag van belang zijn. Daarna lees ik alle e-mails die de middag ervoor zijn binnengekomen en haal daar de urgente mails uit om als eerste te behandelen.” Prioriteiten stellen is elke dag opnieuw aan de orde. “En er zijn altijd dossiers en taken waarmee ik aan de slag kan.”

Gevarieerde dagen

De dagen bij zekerheuts mag je gerust ‘gevarieerd’ noemen, stelt Esther. “Van het beantwoorden van klantvragen tot het analyseren van complete verzekeringspakketten en van het voorbereiden van een gesprek met een klant tot het uitwerken van het bezoekverslag. En daarnaast offertes uitbrengen, bellen met verzekeringsmaatschappijen als er sprake is van meer complexe risico’s die niet onder onze volmacht vallen.”

Fijn team

Esther heeft het duidelijk naar haar zin bij zekerheuts. “We hebben een fijn team en zijn goed op elkaar ingespeeld. Wij sparren veel met elkaar en vinden hierdoor samen altijd een oplossing waarmee wij onze klanten blij kunnen maken. Na een meestal behoorlijk drukke dag kan ik rond 15.15 mijn computer afsluiten. Tijd om naar huis te gaan. Om dan lekker helemaal iets anders te doen, maak ik graag een lange wandeling met mijn hond Bikkel.”

Verzuim en WIA in volmacht

Verzuim- en WIA-verzekeringen doet zekerheuts zoals dat heet in volmacht. René Wauben, Relatiebeheerder Zakelijk, legt uit: “Dat wil zeggen dat wij van een aantal verzekeraars de volmacht hebben gekregen om zelfstandig polissen op te maken, te accepteren en uit te keren bij schade.” Renés collega Esther Mares vult aan: “Hiervoor hebben we regelmatig overleg met verzekeraars. Onder meer over offertes, contractverlengingen en het rendementen van de portefeuille. En uiteraard over de richtlijnen van de diverse maatschappijen waarmee wij samenwerken.”

Meer informatie?