Een zakelijke rechtsbijstandverzekering: Heb ik dat echt nodig?

15 juni 2023
Een zakelijke rechtsbijstandverzekering: Heb ik dat echt nodig?

Voor vrijwel iedere ondernemer is een zakelijke rechtsbijstandverzekering een goede keuze. Uit onderzoek blijkt namelijk dat ondernemers de juridische risico's die ze lopen erg onderschatten. Men denkt vaak dat het hen niet overkomt. Helaas is de werkelijkheid anders.

Want wat blijkt: bijna elk bedrijf krijgt minimaal eens in de vijf jaar te maken met een juridisch conflict.

Incassozaken met stip op 1

Veel zakelijke conflicten gaan over personeel en leveringsvoorwaarden, maar met stip bovenaan staan de contractuele zakelijke conflicten. Dan gaat het bijvoorbeeld om conflicten rondom incassozaken, overeenkomsten tussen bedrijven onderling, aanneming van werk variërend van klein schilderwerk tot grote verbouwingen of de inkoop van handelsgoederen. De meeste zaken binnen dit rechtsgebied hebben betrekking op het incasseren van openstaande facturen. 

Ervaringsverhaal

Ook ZZP'er Marcel van Dam kreeg hiermee te maken en weet als geen ander hoe fijn het is om dit uit handen te kunnen geven aan een expert. Marcel: "Ik heb voor een klant diverse werkzaamheden uitgevoerd, maar helaas bleef de betaling van de factuur uit. Ook na twee herinneringen werd er niks overgemaakt. Voor mij was dat extra vervelend omdat mijn klant ook nog eens een buurtgenoot was. Mevrouw woonde een paar straten verderop. Ik ben zelfs even bij haar langsgegaan. Uiteindelijk vond ik dat ik na meerdere schriftelijke én een persoonlijke herinnering wel lang genoeg had gewacht en heb ik mijn rechtsbijstandverzekering om hulp gevraagd. Gelukkig maakte de tussenkomst van de rechtsbijstand wel indruk op de klant en werd het openstaande bedrag daarna snel overgemaakt. Jammer dat het nodig was, maar wel heel fijn dat ik het uit handen kon geven en het zo toch netjes afgehandeld kon worden."

Zakelijke rechtsbijstandverzekering

Het verhaal van Marcel is maar één van de vele juridische situaties waar een ondernemer mee te maken kan krijgen. Elke situatie is anders en juist daarom is het prettig om de zorg uit handen te kunnen geven aan een juridisch expert. Dat hoeft niet altijd een dure advocaat te zijn. Met een zakelijke rechtsbijstandverzekering bent u verzekerd van uitstekende hulp. Voor een ondernemer is een zakelijke rechtsbijstandverzekering dus zeker geen overbodige luxe.

Meer informatie?