Terug in het vastgoed

15 juni 2023
Terug in het vastgoed

Met de overname van de ASA-groep per 1 januari 2023 is zekerheuts terug op het terrein waar het voor Heuts senior in 1979 allemaal begon: de makelaardij. NVM-registermakelaar Henri Borgignons vertelt meer over een voor zekerheuts onverwachte bedrijfsuitbreiding.

De ASA-groep is al jaren een bekende naam in de regio Maastricht. Henri: "Als NVM-makelaar, maar ook op het gebied van hypotheken en verzekeringen." Het bedrijf is zo succesvol, dat potentiële overnemers interesse beginnen te tonen. Dat zet Henri en zijn compagnon Robert Goossens aan tot nadenken. "Zeker toen meerdere partijen zich begonnen te melden kwamen we op een punt dat verkoop voor ons reëel werd. Maar alleen aan een partij waar we het goede gevoel bij zouden hebben. Bij zekerheuts hadden we dat goede gevoel."

Perfecte kans

De overname van een makelaardij was voor zekerheuts geen doel op zich, weet Henri. "Maar Ron en Patrick Heuts zagen het als een perfecte kans en een strategische aanvulling op hun bestaande acviteiten. Ook qua visie en bedrijfsfilosofie sluiten we perfect op elkaar aan. We zijn dat kantoor om de hoek, waar u als klant makkelijk even binnenstapt en weet door wie u wordt geholpen."

Zelfde contactpersonen

Dat verandert niet nu de makelaardij met zekerheuts deel uitmaakt van een grotere organisatie, geeft Henri aan. "De contactpersonen zijn en blijven dezelfde. Als een klant mij op Tweede Paasdag om half 10 's avonds een appje stuurt met een vraag over het transport van zijn woning bij de notaris de volgende dag, dan antwoord ik daarop. Dat persoonlijke contact, er zijn als de klant mij nodig heeft, dat is juist waar het om gaat. Als we het nodig hebben kunnen we gebruikmaken van de expertise van gespecialiseerde collega's. En specialisatie wordt in de markt steeds belangrijker." 

NVM-database

Die specialisatie biedt Henri ook als gecertificeerde registermakelaar en registertaxateur. "We rchten ons uitsluitend op bestaande bouw. Waarmee we ons onderscheiden in de markt, is dat we echt een stap verder gaan. Als we een huis in de verkoop nemen, maken we een complete analyse. Uiteraard van de woning zelf, maar we kijken ook naar zaken als de samenstelling van de buurt, de voorzieningen en het bestemmingsplan. Zo geven we een transparant beeld en benaderen we van daaruit de potentiële kopers. Dat we NVM-makelaar zijn is daarbij een groot voordeel, vanuit de NVM-database staan we in contact met zoekers in het hele land."

Mooie uitdaging

Voor zichzelf ziet Henri binnen zekerheuts een mooie, nieuwe uitdaging. "Dat was voor mij ook een belangrijke wens bij de overname. Ik ben 55 en wil de komende tien jaar grag meehelpen om zekerheuts verder te laten groeien." Naast de ASA-groep neemt zekerheuts op korte termijn ook nog een assurantie- en hypotheekkantoor over in Maastricht. Henri: "De bedoeling is om de twee vestigingen op termijn fysiek samen te voegen, zodat we onze klanten kunnen bedienen vanuit één locatie. Het overnemen of openen van meer makelaardijen in Limburg kan een volgende stap zijn."

Bijzonder tintje

Een makelaardij overnemen stond bij zekerheuts niet bovenaan het lijstje, maar voor Ron en Patrick Heuts zit er wel en bijzonder tintje aan. "Onze vader is in 1979 gestart als makelaar in onroerend goed in Nuth", vertelt Ron. "Daar zijn we in 2007 mee gestopt om ons te specialiseren in verzekeringen en pensioenen. Maar de kans met ASA-groep konden we niet laten lopen. Mooi dat vastgoed nu weer deel uitmaakt van onze bedrijfsactiviteiten."

Meer informatie?