Kredietverzekering

Onbetaalde facturen. U heeft uw opdracht uitgevoerd en uw opdrachtgever kan de factuur hiervan niet betalen of blijkt niet zo betrouwbaar als u voor het aannemen van de opdracht dacht. Iets wat u als ondernemer natuurlijk liever niet ziet. Met een kredietverzekering verzekert u uw bedrijf tegen de schade die u hierdoor oploopt en voorkomt u dat u met onbetaalde facturen blijft zitten. Een adviseur van zekerheuts vertelt u graag meer over de mogelijkheden voor uw bedrijf hoe groot of klein dit ook mag zijn. De risico’s voor een ZZP-er kunnen immers ook flink oplopen, zeker wanneer u met een aantal grote opdrachtgevers werkt.

Wat is een kredietverzekering?

Onder de naam kredietverzekering vallen eigenlijk twee verschillende verzekeringen. De ene verzekering; een kredietverzekering voor debiteurenbedragen, helpt u met de onbetaalde facturen. Een van uw debiteuren kan de factuur van het door u uitgevoerde werk niet betalen. Met een kredietverzekering voor debiteurenbedragen dekt u dit risico af. Let op: wanneer een klant niet wil betalen heeft u een zakelijk conflict. Hiervoor sluit u een zakelijke rechtsbijstandverzekering af.

De tweede vorm van kredietverzekering is een verzekering die zich richt op het risico dat u zelf uw eigen krediet door omstandigheden niet kunt aflossen. Bijvoorbeeld door ziekte of tijdelijke werkloosheid. Deze verzekering zorgt ervoor dat uw aflossingen wel doorbetaald worden.

Kredietverzekering voor debiteurenbedragen

Bij een kredietverzekering voor debiteurenbedragen kunt u als ondernemer kiezen voor verschillende vormen. U kunt kiezen voor:

  • Een verzekering per transactie
  • Een verzekering per debiteur
  • Een kredietverzekering per land
  • Een omzetverzekering
Meer weten over: Kredietverzekering?

Ontvangt u af en toe een groot bedrag van een opdrachtgever? Dan kunt u dit risico per transactie afdekken. Wanneer dit bij een klant regelmatig voorkomt dan is een verzekering op een specifieke debiteur een mogelijkheid. Vaak worden deze varianten alleen afgesloten bij grote volumes. U kunt ook een kredietverzekering afsluiten op een land als u bijvoorbeeld veel zaken doet met een bepaald land. In de meeste gevallen worden kredietverzekeringen echter afgesloten als omzetverzekering. Hierbij wordt de gehele omzet van uw bedrijf verzekerd tegen het niet betalen door klanten.

Voordelen door preventie en incasso

Naast het afdekken van het risico kunt u bij veel kredietverzekeraars ook profiteren van preventiemogelijkheden. Zij verzamelen gegevens van bedrijven en de eerdere betalingservaringen van andere ondernemers met deze bedrijven. Zo kunt u advies inwinnen over de betrouwbaarheid van uw nieuwe opdrachtgever voor u de opdracht aanneemt. Daarnaast bieden veel kredietverzekeraars ondersteuning bij eventuele incassotrajecten bij klanten die niet op tijd betalen.

Wilt u een kredietverzekering afsluiten voor uw onderneming?

Het afsluiten van de juiste kredietverzekering kan u voor moeilijke keuzes plaatsen. Het is daarom belangrijk dat u zich goed laat informeren over de mogelijkheden voor uw onderneming. Een adviseur van zekerheuts staat u graag bij en helpt u de juiste afwegingen maken. Interesse? Neem vandaag nog contact op.

De voordelen van een kredietverzekering

Veelgestelde vragen Kredietverzekering

Ik heb een klein bedrijf, is een kredietverzekering iets voor mij?

Voor elk bedrijf dat facturen verstuurd is het zinvol om een kredietverzekering af te sluiten. De kans op wanbetaling blijft groot als u steeds met ...

Ben ik als ZZP'er verplicht om een kredietverzekering af te sluiten?

Nee, een kredietverzekering is nooit verplicht. Maar het kan u wel helpen wanneer u werkt met grote opdrachtgevers. Een kredietverzekering verzekert uw bedrijf tegen schade ...

Kan ik een kredietverzekering afsluiten voor een aantal kleine opdrachten?

Dat is mogelijk. Er zijn verschillende vormen van kredietverzekering waar u als ondernemer voor kunt kiezen. De verschillende vormen zijn:

Helpt een kredietverzekering ook wanneer een klant niet wil betalen?

Nee, een kredietverzekering keert alleen uit wanneer een debiteur de factuur niet kan betalen. Wanneer een klant niet wil betalen heeft u een zakelijk conflict. ...