Machinebreukverzekering

Machinebreukverzekering

Werkt u in uw onderneming veel met machines? Dan is het afsluiten van een machinebreukverzekering misschien iets voor u. Stilstand van machines kunnen een enorme schadepost worden voor uw bedrijf, zeker wanneer de productie helemaal stil komt te liggen. Dit wilt u natuurlijk te allen tijde voorkomen. Wij vertellen u graag hoe een machinebreukverzekering u hierbij kan helpen.

Wat wordt er vergoed door een machinebreukverzekering?

Een machinebreukverzekering vergoedt schade die ontstaat door:

  • Materiële beschadiging door eigen gebrek
  • Vallen en stoten
  • Vreemde voorwerpen in de machine
  • Bedieningsfouten
  • Nalatigheid of opzet van personeel

Daarbij kunt u ook kiezen voor schade die ontstaat door brand. Dit is natuurlijk afhankelijk van de brandverzekering die u eventueel heeft afgesloten voor uw bedrijf.

Waarom zou ik een machinebreukverzekering afsluiten?

Wanneer een belangrijke machine in het proces van uw bedrijf kapotgaat of schade oploopt, dan kan dit grote problemen veroorzaken. De productie gaat omlaag of valt zelfs helemaal stil waardoor u deadlines niet kunt halen en u klanten teleur moet stellen. Wanneer u een machinebreukverzekering heeft, dan kunt u snel hulp in roepen waardoor de machine gerepareerd of vervangen kan worden. Ook is het mogelijk om te kiezen voor een extra dekking voor het vergoeden van de eventuele bedrijfsschade. Zo loopt uw bedrijf geen schade op wanneer een van de machines ermee stopt.

Meer weten over: Machinebreukverzekering?

Wat is een machinebreukverzekering?

Een machinebreukverzekering helpt u wanneer een van de machines in uw productielijn ermee stopt. Een machinebreukverzekering keert niet uit als er sprake is van slecht onderhoud, normale corrosie of slijtage. Dit zijn factoren die niet verzekerd kunnen worden. Andere problemen zoals verkeerde bediening, instelfouten, nalatigheid of opzet van het personeel en vallen of stoten zijn wel verzekerd.

Waar moet u aan denken bij een machinebreukverzekering?

Heeft uw bedrijf een productielijn waarbij u gebruik maakt van grote machines? Dan is een machinebreukverzekering zeker een aanrader. Deze verzekering biedt u extra zekerheid wanneer er toch iets misgaat. Natuurlijk zijn er naast de standaardverzekering verschillende extra mogelijkheden. Zo kunt u ervoor kiezen om bedrijfsschade die ontstaat door het uitvallen van een machine te verzekeren, kunt u de extra kosten om bedrijfsschade te voorkomen meeverzekeren en kunt u kiezen voor een extra koel-/vriesschade dekking. Deze uitbreidingsmogelijkheden zorgen voor extra zekerheid.

Voor wie is een machinebreukverzekering?

Deze verzekering is speciaal voor alle ondernemers die werken met machines. Dit kunnen grote, maar ook kleine machines zijn. In alle gevallen kunt u ervoor zorgen dat de risico’s gedekt zijn en u snel weer aan de slag kunt.

Een machinebreukverzekering afsluiten?

Heeft u nog vragen over deze verzekering of wilt u deze direct afsluiten? Maak dan nu een afspraak bij een adviseur van zekerheuts. Wij helpen u en uw bedrijf graag verder.

De voordelen van een machinebreukverzekering

Veelgestelde vragen Machinebreukverzekering

Kan ik ook een machinebreukverzekering afsluiten voor mijn koelinstallaties?

Ja, dat is mogelijk. Dit is een aanvullende dekking binnen de machinebreukverzekering. In dit geval bent u ook verzekerd voor de bedrijfsschade die ontstaat voor ...

Ik heb alleen computers en laptops bij mijn bedrijf is een machinebreukverzekering dan ook iets voor mij?

Nee, in dit geval kunt u het beste kiezen voor een elektronicaverzekering. Deze biedt u dekking waar u naar zoekt.

De machines zijn kapot gegaan door een opzettelijke fout van mijn werknemers, valt dit ook onder de dekking van de machinebreukverzekering?

Ja, dit is ook verzekerd. Nalatigheid, bedieningsfouten en materiële schade door eigen gebrek zijn allemaal gedekt bij de machinebreukverzekering. Zelfs vreemde voorwerpen in de machine ...